16. rujna 2005. - "Gospodarski list" broj 16

16. rujan 2005. - "Gospodarski list" broj 16

Savjeti agronoma Stipe Stipića

        Pretplatnik sam Gospodarskog lista od 1993. godine bez prekida. Prije mjesec dana čitao sam vaš i moj list i oglas o besplatnom savjetu agronoma Stipe Stipića. Nazvao sam ing. Stipića i pitao ga za nekoliko savjeta iz vinarstva. U tim savjetima – odgovorima prepoznao sam bezgraničnu želju gospodina Stipića za korisnim savjetima, odnosno unapređenju VINOGRADARSTVA.

        Unatoč dobrim ocjenama na izložbama vina u Mađarskoj, Ðurđevcu, Virju, K. Podravskom, D. Stubici (zlatne medalje) od gospodina Stipića sam čuo vrlo korisne savjete. Ing. Stipić me kasnije nazvao na kućni telefon te mi poslao prospekte o vinovoj lozi (zaštiti, uzgoju, vinu i sl.) i rukom napisane savjete.

        Ovim putem zahvaljujem ing. Stipi Stipiću i Gospodarskom listu d.d. na pomoći s nadom da ćemo i dalje surađivati.

Marijan Glavač, Oroslavje

20. ožujka 2005. - HR 1 "Emisija za selo i poljoprivredu" - Računalo nije bauk

        O računalima i Internetu razgovaralo se je u EMISIJI ZA SELO I POLJOPRIVREDU Urednika Ivice Fodora emitiranoj 20.03.2005. u nedjelu u od 7.30 do 10 sati na prvom programu Hrvatskog radija.

        Domaćini emisije su bili su iz Križevaca autori prvog hrvatskog vinogradarskog internet portala. U emisiji se razgovaralo o tome koliko je taj alat postao svakodnevnicom naših poljoprivrednika. O glavnoj temi iz Križevaca s Urednikom su razgovarali gosti emisije:
  • autor web portala www.povrce.com: Dr.sc. Zdravko Matotan
  • mladi, ambiciozni križevački vinogradar Zdravko Podolski koji planira posaditi preko 12 Ha vinograda te
  • autori Prvog hrvatskog vinogradarskog portala www.vinogradarstvo.com Stipe Stipić i Dražen Salopek

        U tijeku emisje bilo je javljanje iz Pule te nekoliko priloga iz Austrije, Češke i Hrvatske i bili su emitirani korisni savjeti.

        Pri kraju emisije gosti u Križevcima gosp. Stipe Stipć i gosp. Zdravko Matotan su odgovarali na pitanja slušatelja.

22. rujna 2004. - ''Agroglas'' (Glas Slavonije)

Internet u vinogradarstvu
www.vinogradarstvo.com

Prepoznajte ''glavoboljčeke''

        Vinogradarstvo je poprimilo nov i moderan oblik na stranici www.vinogradarstvo.com. Na toj adresi uzgoj grožđa i proizvodnja vina predočeni su na suvremen način koji vam omogućuje da budete u tijeku sa svim novostima u toj grani poljoprivredne proizvodnje. Vijesti su aktualne, preporuke i savjeti lako primjenjivi,
Image "vinogradarstvo" not found.
a ne treba zanemariti i zanimljivosti na kojima između ostaloga možete saznati zašto za neka vina kažemo da su ''glavoboljčeki''. Isto tako imate i uvid u sve promjene u Zakonima i Pravilnicima vezanim uz vinogradarstvo i vinarstvo, a poseban dio posvećen je podrumarstvu.