IX. izložba mladih vina "Vincekovo 2006."

UDRUGA VINOGRADARA, VOÆARA I PČELARA OPÆINE VIRJE

IX. izložba mladih vina "Vincekovo 2006."

        U Virju 20. siječnja 2006. godine u novom Društvenom domu, održana je prva ovogodišnja izložba vina u Koprivničko-križevačkoj županiji.


        Na izložbi su sudjelovali uz vinogradare i vinare Koprivničko-križevačke županije i članove Udruga iz Bjelovarsko-bilogorske, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te grada Nagyatada iz susjedne Mađarske.

Predavanje i prezentacija u Virju

        Dana 09.12.2005. u Društvenom domu u Virju za članove Udruge vinogradara, voćara i pčelara općine Virje održano je predavanje i prezentacija. Na početku se je vinogradarima s kvalitetnom prezentacijom o Vinskim cestama obratio gosp. Ivan Hodalić iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

        Zatim je gosp. Zdravko Mlinarić održao predavanje o trenutnim radovima u podrumu uz osvrt na vinogradarsku 2005. Bilo je govora o trenutnom stanju vina u podrumima i pripremi za prvu izložbu vina u Koprivničko-križevačkoj županiji koja će se održati u Virju u siječnju za blagdan Sv. Vinka. Predavanje je završilo s interesantnim pitanjima članova Udruge i kušanjem i utvrđivanjem trenutnog stanja mladih vina.

        Na kraju je gsp. Dražen Salopek prezentirao Prvi hrvatski vinogradarski portal i II izdanje Vinogradarskog priručnika gosp. Stipe Stipića.