Siguran put do škole za djecu iz Dragalića

Večernji list - Otvoreno 20.06.2008. 17:34
AKCIJA: Vipnet donirao milijun kuna za razminiravanje 150 tisuća kvadratnih metara u
Brodsko-posavskoj županiji

Siguran put do škole za djecu iz Dragalića

        Čak 150 tisuća četvornih metara razminirat će se u Dragaliću u Brodsko-posavskoj županiji zahvaljujući Vipnetovoj donaciji od milijun kuna.

I sportaši se uključili

        Najsretniji zbog ove donacije zasigurno će biti roditelji čija djeca svakodnevno prolaze do Područne škole Gorica putem okruženim minskim poljima. Roditelji svaki dan strahuju.

        Naravno, upozoravaju djecu na oprez, ali to nije dovoljno. Ne znaju kad će koje dijete potrčati za loptom, zaigrati se, a time dovesti u pitanje svoje živote. Vipnet im je ovom donacijom olakšao brige.

        Predsjednik uprave Vipneta Mladen Pejković milijunski je ček uručio ravnatelju Hrvatskog centra za razminiranje Otu Jungwirthu, a tom je prigodom razveselio i djecu u Dragaliću edukativnom predstavom o opasnostima od mina. I sportaši su dali svoj doprinos pa su se uključili u kreativne radionice.

        Naši skijaši Nika Fleiss i Natko Zrnčić Dim rado su se odazvali pozivu.
- Opasnost s kojom su svakodnevno suočeni najmlađi stanovnici Dragalića na putu do škole dirnula nas je i potaknula da ove godine doniramo milijun kuna za razminiranje tog područja. Vipnet se u svom poslovanju zalaže za slobodu komuniciranja i kretanja, a ulaganje u razminiranje dio je naše strategije doprinosa hrvatskom društvu. Posebno smo ponosni što će ovogodišnja donacija omogućiti djeci u Dragaliću sigurno i sretno djetinjstvo - rekao je Mladen Pejković, predsjednik uprave Vipneta.

Najveći donator

        Kao dugogodišnji strateški partner HCR-a, Vipnet je do sada uložio ukupno 6,3 milijuna kuna u razminiranje Hrvatske.
- Vipnetova dosljednost u rješavanju problema mina odličan je primjer suradnje s privatnim sektorom koji pridonosi ostvarenju zajedničkog cilja - sigurnoj Hrvatskoj.

        Veliko mi je zadovoljstvo što i ove godine nastavljamo uspješnu suradnju na razminiranju u Brodsko-posavskoj županiji - rekao je Oto Jungwirth, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, dodavši kako je Vipnet najveći privatni donator za razminiranje u Hrvatskoj.

        Vipnet je još 2002. godine prepoznao problem mina u Hrvatskoj kao najveću prepreku za normalizaciju života, slobodno kretanje i sigurnost građana te ujednačeni gospodarski razvoj svih dijelova Hrvatske. Stoga je pokrenuo akciju pod sloganom "Kretanje. Komunikacija. Život."
Autor: TEA ROMIĆ